Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τα 5 μεγαλύτερα αινίγματα της ανθρωπότητας #2



Μετά το πρώτο μέρος, ξεδιπλώνουμε τα μυστήρια του κόσμου, με το δεύτερο που περιλαμβάνει ακόμα πέντε αινιγματικά και ανεξήγητα ευρήματα και φαινόμενα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Το έτος 2012
Τι κάνει τη συγκεκριμένη χρονιά τόσο σημαντική; Οι Ολυμπιακοί στο Λονδίνο;Όχι. Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, ladies and gentlemen, πρόκειται να έρθει το Τέλος του Κόσμου! Ναι, πρόκειται για μια ακόμα προφητεία-θεωρία όπως εκείνη που ήθελε όλους τους υπολογιστές να τα “έφτυναν” με τον ερχομό της Νέας Χιλιετίας.
Αυτή τη φορά οι “ιθύνοντες” του τρόμου είναι οι Μάγιας και το ημερολόγιο τους που έχει πέσει μέσα σε δεκάδες περιστατικά, όπως μια έκλειψη ηλίου που συνέβη αιώνες μετά τους υπολογισμούς τους. Υπολόγιζαν τον χρόνο σε Χρόνο-Κύκλους: τον «μικρό-κύκλο» που διαρκεί 52 χρόνια, τον «μέγα-κύκλο» που διαρκεί 5125 χρόνια (από το 3114 π.Χ έως το 2012 μ.Χ) και τον «γίγα-κύκλο» που διαρκεί 26.000 χρόνια. Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, και οι τρεις κύκλοι κλείνουν και ο κόσμος καταστρέφεται.
Βέβαια, το περίεργο είναι ότι οι προφητείες τους συμπίπτουν με ένα άλλο εξαιρετικά σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο: αυτήν ακριβώς την ημερομηνία ο ήλιος θα βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία και όλοι οι πλανήτες θα ευθυγραμμιστούν, κάτι που συμβάινει κάθε 26.000 χρόνια! Κάποιοι λένε ότι οι πόλοι τη Γης θα αντιστραφούν, κάποιοι άλλοι ότι η “αλλαγή” αυτή θα είναι πνευματική και όχι υλική.
Δεν έγινε και κάτι, αυτό το μυστήριο θα λυθεί σύντομα. Θα το δούμε σε 3 χρονάκια. Πάντως το ότι και το Ινδικό ημερολόγιο, Κάλι Γιούγκα, σταματάει την ίδια χρονική περίοδο, ίσως θα έπρεπε να μας ανησυχήσει…
Το βιβλίο Οέρα Λίντα
Το 1876 εμφανίστηκε στο Λονδίνο ένα πολύ παράξενο βιβλίο που χρονολογείτο από τον 13ο αιώνα, συγκεκριμένα το 1256. Το αυθεντικό κείμενο ήταν γραμμένο στη γλώσσα Frissian, μια αρχαία ολλανδική διάλεκτο, που μοιάζει πολύ με τα ελληνικά και μιλούσε για ιστορικά, μυθολογικά αλλά και θρησκευτικά θέματα.
Σύμφωνα με τα γραφόμενα, η Ευρώπη αλλά και άλλες περιοχές, κυβερνούνταν από γυναίκες ιέρειες που λάτρευαν την θεά Φρία. Ακόμα, μέσα στο χειρόγραφο, οι συγγραφείς του ισχυρίζονταν ότι αυτός ο πολιτισμός χρησιμοποιούσε ένα αλφάβητο στο οποίο στηρίχθηκαν το Φοινικικό και το Ελληνικό αλφάβητο. Οι ειδικοί επιστήμονες εξηγούν ότι αν και εφ’όσον το βιβλίο είναι αυθεντικό, τότε θα πρέπει να έχει γραφτεί από πολλούς ανθρώπους, σε μια περίοδο που καλύπτει το 2194 π.Χ. και το 803 μ.Χ.
Εκτός αυτών, το βιβλίο λοιπόν μιλούσε και για ένα μεγάλο νησί στα βόρεια της Ευρώπης, την Ατλάντ (πιθανότατα την Ατλαντίδα), που κατοικούνταν από μια εξαιρετικά ανεπτυγμένη φυλή. Το 2193 π.Χ. όμως το νησί αφανίστηκε μετά από μία μεγάλη καταστροφή, χρονολογία που συμπίπτει με την βιβλική καταστροφή του κόσμου και την κιβωτό του Νώε. Εκείνοι που κατάφεραν να γλιτώσουν, “μετανάστευσαν” στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κρήτη.
Είναι λογικό το βιβλίο να προκαλέσει θύελα αντιδράσεων όσον αφορά την αυθεντικότητα του, γιατί τα ιστορικά γεγονότα που αναφέρει είναι διαφορετικά από αυτά που μέχρι τότε γνωρίζαμε. Οι αναχρονισμοί του σε διάφορα θέματα δεν ενισχύουν αυτήν την αυθεντικότητα. Μελέτες που έγιναν, απέδειξαν ότι το χαρτί στο οποίο γράφτηκε το πρωτότυπο προέρχεται από το Μάαστριχ, κάπου κοντά στο έτος 1850.
Βέβαια, όλος αυτός ο σκεπτικισμός δεν εμπόδισε κάποιους πολιτικούς και ιστορικούς να το “χρησιμοποιήσουν” προς όφελος τους. Συγκεκριμένα, πολλοί από του ναζί στήριξαν τις θεωρίες τους πάνω στα λεγόμενα του βιβλίου, ίσως επειδή οι περισσότεροι πολιτισμοί, σύμφωνα με το βιβλίο, προέρχονταν από τους Βόρειους Ευρωπαίους.
Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για την πλαστότητα του βιβλίου, που σε περίπτωση αυθεντικότητας, αναιρεί όσα ξέραμε μέχρι τώρα μέσα από την Αγία Γραφή και την παγκόσμια ιστορία.
Τα φώτα Μάρφα
Τα φώτα Μάρφα ή Ghost Lights πήραν το όνομά τους από την περιοχή Μάρφα στο Τέξας των Η.Π.Α. Πρόκειται για αγνώστου προελεύσεως, χρωματιστά φώτα στον ουρανό κοντά στη συγκεκριμένη περιοχή της Αμερικής. Για πρώτη φορά αναφέρθηκαν το 1957, όταν ένας κάτοικος της περιοχής τα είδε από την αυλή του σπιτιού του και μετά όλο και περισσότεροι άνθρωποι έγιναν μάρτυρες αυτών των περιέργων “λάμψεων” στον ουρανό.
Σε μέγεθος μοιάζουν με μια μπάλα του μπάσκετ και συνήθως μετακινούνται στο ουρανό είτε ευθεία είτε γρήγορα και ανεξέλεγκτα. Τα χρώματα τους ποικίλουν από άσπρα και κίτρινα μέχρι κόκκινα, πράσινα και μπλε και κανένας δεν έχει καταφέρει να τα πλησιάσει.
Πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για αντανακλάσεις των αυτοκινήτων που περνάνε από την κοντινή εθνική οδό 67. Το 2004 έγινε μια έρευνα κατά την οποία οι μελετητές παρατηρούσαν αυτά τα φαινόμενα για τέσσερις μέρες και νύχτες και βρήκαν ότι τα περισσότερα φώτα από αυτά που είδαν στον ουρανό προέρχονταν από τα αυτοκίνητα της εθνικής οδούς.
Παρόλα αυτά, τα φώτα Μάρφα παραμένουν μυστήριο γιατί κανείς δεν έχει καταφέρει να τα συνδέσει στο 100% με τα φώτα των αυτοκινήτων.
Η Lady Babushka
Στην ανάλυση των φιλμ και των φωτογραφιών που απαθανάτισαν την δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι το 1963, μέσα στο πλήθος που βρισκόταν κοντά στο αυτοκίνητο, ήταν μια μυστηριώδης γυναίκα. Φορούσε ένα καφέ παλτό και ένα μαντίλι στο κεφάλι της (για αυτό το λόγο ονομάστηκε Lady Babushka, από τις Ρωσίδες γιαγιάδες που φορούσαν μαντίλια στα μαλλιά τους. Μπάμπουσκα σημαίνει “γιαγιά”.)
Στα στιγμιότυπα των ταινιών, φαίνεται ότι αυτή η γυναίκα κρατούσε κάτι μπροστά στο πρόσωπο της. Μια κάμερα. Μετά τους πυροβολισμούς, όταν ο περισσότερος κόσμος διασκορπίστηκε, η Babushka παρέμεινε εκεί και κατέγραφε τα γεγονότα, ενώ λίγο αργότερα χάθηκε στους δρόμους του Elm Street.
Αυτό που κάνει την υπόθεση ακόμα πιο περίεργη, είναι ότι παρόλο που το FBI, μέσω του Τύπου, ζήτησε από αυτήν την γυναίκα να παραδόσει τα ντοκουμέντα της κάμερας, εκείνη δεν εμφανίστηκε ποτέ. Το 1970 μια γυναίκα, η Μπέβερλι Όλιβερ, εμφανίστηκε, ισχυριζόμενη ότι είναι η Babushka, αλλά η ιστορία της παρουσίαζε πολλά κενά και μέχρι σήμερα θεωρείται ότι λέει ψέματα. Κανείς δεν ξέρει ποιά ήταν αυτή η γυναίκα με το μαντίλι και για ποιό λόγο δεν παρέδωσε ποτέ αυτά που τράβηξε στην αστυνομία…
Το Βουητό Τάος
Το “Βουητό” είναι ένας μακρύς ήχος χαμηλής συχνότητας που ακούγεται από ορισμένους μόνο ανθρώπους σε διάφορες περιοχές της Γης, ειδικότερα στις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο και την Βόρεια Ευρώπη. Συγκεκριμένα, το Βουητό του Τάος πήρε το όνομα του από την μικρή πόλη Τάος του Νέου Μεξικού στις Η.Π.Α., όπου οι κάτοικοι του παραπονέθηκαν πολλές φορές μέσα στην προηγούμενη δεκαετία για παράξενα βουητά από το πουθενά. Εκείνοι που το έχουν ακούσει, λένε ότι μοιάζει πολύ με τον ήχο που κάνει μια μηχανή ντίζελ όταν βρίσκεται σε μακρινή απόσταση.
Είναι πιο πιθανό να το ακούσει κανείς μέσα σε κτίριο παρά έξω. Μερικοί άλλοι το αισθάνονται και στο σώμα τους. Ακόμα κι αν φορέσουν ωτοασπίδες, το “μουρμουρητό” αυτό δεν ελαττώνεται και γίνεται πιο έντονο όταν βραδιάζει. Τα ραντάρ και τα μικρόφωνα δεν μπορούν να το “εντοπίσουν” εύκολα και κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλύψει από που προέρχεται και τι το προκαλεί.
Μερικές από τις θεωρίες εξήγησης είναι ότι οι ήχοι αυτοί οφείλονται σε υπόηχους των τεκτονικών πλακών ή πετρωμάτων ή ότι είναι ηλεκρομαγνητικά κύμματα που προκαλούνται από μετεωρίτες που εισχωρούν στην ατμόσφαιρα της Γης. Άλλοι πιστεύουν ότι ενδεχομένως είναι απόηχοι των συστημάτων επικοινωνίας των υποβρυχίων ή ακόμα και ότι δεν είναι “εξωτερικοί” αλλά προκαλούνται από το ίδιο το ανθρώπινο αυτί.
Πηγή: MEN 24


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου