Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011


Τζόγος ή οικονομική επένδυση; (Επαγγελματίας παίκτης)

Ποιοι είναι τελικά αυτοί οι "επαγγελματίες παίκτες του στοιχήματος", για τους οποίους διαβάζουμε  και ακούμε κατά καιρούς δεξιά και αριστερά; Υπάρχουν στα αλήθεια ή αυτοαποκαλούνται  από μόνοι τους στο όνομα του σάιτ  τους προκειμένου να μαγνητίσουν τους επισκέπτες τους και να τους παρασύρουν στις επιδιώξεις τους?

Είναι αυτοί που ποντάρουν μεγάλα ποσά, τα λεγόμενα "πακέτα"; Όχι. Τα ποσά που ποντάρει για παράδειγμα κάποιος με μεγάλη οικονομική άνεση, δεν τον καθιστούν αυτομάτως "επαγγελματία παίκτη". Όπως τα ποντάρει, μπορεί να τα χάσει κιόλας. Χωρίς να τον πονέσει ιδιαίτερα ίσως... αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Εδώ απλά μιλάμε για έναν τζογαδόρο και τίποτα παραπάνω, χωρίς φυσικά να σημαίνει πως ο τζογαδόρος "εξοστρακίζεται".

Υπάρχουν κάποιοι που δεν εργάζονται καν και βγάζουν τα προς το ζειν αποκλειστικά από το στοίχημα; Ναι για μένα υπάρχουν επαγγελματίες παίκτες του στοιχήματος τους οποίους χαρακτηρίζουν κάποιες λεπτομέρειες. Έχουν  πειθαρχία, σωστή διαχείριση της κάβας τους και συγκεκριμένους στόχους μέσα στη χρονιά. Θεωρούν τους εαυτούς τους "επενδυτές", όπως στο χρηματιστήριο. Στόχος τους δεν είναι η διασκέδαση, αλλά το κέρδος σε ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Ας δούμε ένα παράδειγμα για να κατανοήσουμε την έννοια της επένδυσης. Ας υποθέσουμε ότι ένα σημείο με πιθανότητα επαλήθευσης 50% (όπως είναι π.χ. ένα χάντικαπ πόντων σε έναν αγώνα μπάσκετ), η σωστή απόδοση θα πρέπει να ήταν 2.00. Με την γκανιότα όμως, ας πούμε ότι είναι 1.96 (υπαρκτή απόδοση). Ένα ποσοστό επιτυχίας 55% στις προβλέψεις μίας χρονιάς είναι υπεραρκετό για να εξασφαλίσει σε έναν πειθαρχημένο παίκτη άκρως ικανοποιητικά κέρδη. Δείτε το παρακάτω σύστημα:

Έστω ότι ξεκινάει με κάβα 1.000 Ευρώ για όλη τη χρονιά και ποντάρει σταθερά το 2% της αρχικής του κάβας (χωρίς καμία τροποποίηση, ανάλογα με τη μεταβολή της στην πορεία της σεζόν), δηλαδή 20 Ευρώ ανά ποντάρισμα.

Με ποσοστό επιτυχίας 55%, σε έναν πιθανό αριθμό 1.000 στοιχημάτων μέσα στη χρονιά, θα είχε 550 κερδισμένα και 450 χαμένα.
- Από τα 550 κερδισμένα θα έπαιρνε (550 x 20 EUR x 1.96) 21.560 EUR. Μείον τα 11.000 Ευρώ που ήταν τα πονταρίσματα του, το κέρδος είναι 10.560 Ευρώ.
- Από τα 450 χαμένα, οι απώλειες του (450 x 20 EUR) ανέρχονται σε 9.000 Ευρώ.
Επομένως τα συνολικά καθαρά κέρδη του μέσα στη χρονιά είναι 1.560 Ευρώ.

Η αρχική κάβα λοιπόν των 1.000 Ευρώ αυξήθηκε κατά 156% και πλέον στο τέλος της χρονιάς έφθασε τα 2.560 Ευρώ. Διόλου άσχημα...

Τα βασικά στοιχεία για την επιτυχία είναι η πειθαρχία η σωστή διαχείριση της κάβας και συγκεκριμένοι στόχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου